SKŁADNIKI
sproszkowany korzeń kurkumy* (Curcuma longa), sproszkowane kłącze imbiru* (Zingiber officinale), sproszkowany burak* (Beta vulgaris), suszony koncentrat soku z owoców aceroli* (Malpighia glabara) zawierający 17 % naturalnej witaminy C (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Moc odporności to unikalny kompleks superfoods, który poprawi odporność organizmu i pomoże zachować zdrowie!
Produkt polecany osobom nastawionym na zdrowy styl życia, aktywnym fizycznie, zwolennikom fitnessu, sportowcom.
Zrównoważony sposób żywienia oraz zdrowy tryb życia są podstawą prawidłowego funkcjonowania organizmu.
Kurkuma pomaga w utrzymaniu zdrowia stawów i kości.
Imbir pomaga w utrzymaniu zdrowia serca oraz wspomaga układ odpornościowy.
Witamina C wspomaga utrzymanie prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego oraz przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1376 kJ/328 kcal
Tłuszcz – 2,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,8 g
Węglowodany – 69 g
w tym cukry – 49 g
Błonnik – 12 g
Białko – 8,0 g
Sól – 0,3 g
Witamina C – 1700 mg (2125 %)**
Potas – 1504 mg (188 %)**
Żelazo – 18 mg (132 %)**
** Dzienna referencyjna wartość witamin i składników mineralnych (dla osoby dorosłej)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
2 łyżeczki (6 g) produktu wymieszać z 200 ml wody, soku, jogurtu lub dodawać jako składnik smoothie, koktajli, deserów. Sugerowana dzienna porcja do spożycia 2 łyżeczki.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze pokojowej. Chronić przed wilgocią i światłem.