SKŁADNIKI
papryka czerwona* 23 %, marchew* 17 %, cebula* 11 %, olej słonecznikowy*, seler korzeniowy* 7 %, ugotowana soczewica czerwona* (woda, soczewica czerwona*), koncentrat pomidorowy* 5 %, pietruszka korzeń* 4 %, kasza jaglana* 3 %, sól morska, mąka ryżowa*, syrop z agawy*, przyprawy* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Pasta powstała przez zmiksowanie papryki czerwonej, marchwi z pozostałymi składnikami. Do smarowania pieczywa, do zapiekanek, nadziewania naleśników itp. Produkt pasteryzowany. Niska zawartość tłuszczów nasyconych. Opakowanie zawiera 6 sugerowanych porcji produktu.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 617 kJ/148 kcal
Tłuszcz: 9,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,1 g
Węglowodany: 10 g
w tym cukry: 4,3 g
Błonnik: 2,7 g
Białko: 3,2 g
Sól: 1,3 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać soję, nasiona sezamu i gorczycę.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze pokojowej. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3 dni.