SKŁADNIKI
woda, skrobia kukurydziana* 28 %, naturalny zakwas ryżowy* (mąka ryżowa*, woda), oliwki* 6 % (zielone i czarne oliwki*), mąka z lnu*, olej słonecznikowy*, mąka ryżowa*, mąka kukurydziana* 3 %, łuski babki płesznika*, białko grochowe*, dekstroza*, drożdże*, sól morska, substancje zagęszczające: guma guar*, guma ksantanowa (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Bezglutenowa ciabatta z oliwkami to doskonały wybór nie tylko na syty posiłek, ale również sprawdzi się jako przekąska do oliwy z oliwek. Pakowano w atmosferze ochronnej. Wysoka zawartość błonnika pokarmowego.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 831 kJ/198 kcal
Tłuszcz: 4,6 g
w tym kwasy nasycone: 0,5 g
Węglowodany: 32 g
w tym cukry: 0,6 g
Błonnik: 6,3 g
Białko: 3,9 g
Sól: 1,5 g
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Po otwarciu opakowania ciabattę włożyć do nagrzanego do temperatury 200 °C piekarnika i piec przez 10 minut lub przekroić na pół i opiekać w tosterze przez 2 minuty.
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać nasiona sezamu, soję, łubin i jaja.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od ciepła. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 2 dni.