SKŁADNIKI
kwas cytrynowy (E 330)
OPIS
Odpowiedni do stosowania do żywności oraz w gospodarstwie domowym. Opakowanie odpowiada ok. 160 ml (ok. 14 łyżek stołowych) świeżego soku z cytryny. Zastosowanie: jako regulator kwasowości, zapobiega ciemnieniu świeżo obranych owoców i warzyw, nadaje kwaśny smak sałatkom, pastom owocowym, dressingom. Do usuwania osadu z kamienia, jako środek do zmiękczania wody, płyn do płukania tkanin.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Warość energetyczna: 1188 kJ/284 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 0 g
w tym cukry: 0 g
Błonnik: 0 g
Białko: 0 g
Sól: 0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed ciepłem.