SKŁADNIKI olej kokosowy* dezodorowany (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Świeże orzechy kokosowe są obrane, pokrojone i wysuszone. Po starannym mechanicznym tłoczeniu olej jest filtrowany, a następnie gotowany na parze w celu usunięcia zapachu i smaku oleju kokosowego. W temperaturze poniżej 18 ° C jest w stanie stałym, a powyżej 24 ° C w stanie ciekłym. Ma zastosowanie przy różnych metodach gotowania, pieczenia i smażenie.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 3768 kJ/900 kcal
Tłuszcz: 100 g
w tym: kwasy nasycone: 86 g
Węglowodany: 0 g
w tym cukry: 0 g
Błonnik: 0 g
Białko: 0 g
Sól: 0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym i zacienionym miejscu, zamknięte.