SKŁADNIKI
algi morskie* 64 % (Undaria pinnatifida, Himanthalia elongata, Laminaria ochroleuca), oliwa z oliwek extra virgin*, olej słonecznikowy*, ocet jabłkowy*, sól morska, pieprz biały* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Produkt sterylizowany. 3 g produktu zawiera 150 µg jodu, co pokrywa dzienne zapotrzebowanie na ten składnik.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 775 kJ/188 kcal
Tłuszcz: 18 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,4 g
Węglowodany: 3,4 g
w tym cukry: < 0,5 g
Błonnik: 3,7 g
Białko: 1,4 g
Sól: 0,7 g
Jod: 5850 µg (3900 %)**
** dzienna referencyjna wartość spożycia witamin i składników mineralnych (dla osoby dorosłej)
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać mięczaki, skorupiaki i ryby.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 48 godzin.