SKŁADNIKI
mąka kokosowa odtłuszczona* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Mąka kokosowa to wysuszony i zmielony miąższ orzecha kokosowego, z którego wcześniej wytłoczono olej. Mąkę kokosową można używać:
– jako składnik do wypieków ciast i ciastek, pieczywa, naleśników, biszkoptów itp
– jako zagęszczacz do zup i sosów, jogurtów, lodów, koktajli mlecznych i owocowych
– jako panierkę, posypkę do potraw i deserów oraz dodatek do musli
– w kuchni azjatyckiej i hinduskiej
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1778 kJ /425 kcal
Tłuszcz: 13 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 12 g
Węglowodany: 20 g
w tym cukry: 17 g
Błonnik: 37 g
Białko: 20 g
Sól: 0,16 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać orzechy
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, szczelnie zamknięte.