SKŁADNIKI
tłuszcz kakaowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Tłuszcz kakaowy produkowany jest poprzez delikatne tłoczenie prażonych ziaren kakaowych. Jest cudownie aromatyczne w smaku i zapachu. Idealne do deserów, ciast oraz czekolad.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 3700 kJ / 900 kcal
Tłuszcz – 100 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 60 g
Węglowodany – 0 g
w tym cukry – 0 g
Białko – 0 g
Sól – 0 g
UWAGA
Tłuszcz kakaowy w temperaturze do 28 stopni Celsjusza ma konsystencję stałą. W celu zmiany konsystencji na płynną umieścić produkt w kąpieli wodnej w temperaturze od 28°C do 36°C.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze pokojowej. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych i źródeł ciepła.