SKŁADNIKI
czekolada 96,4% (cukier trzcinowy*, miazga kakaowa*, tłuszcz kakaowy*, proszek kokosowy*, napój ryżowy w proszku*, emulgator: lecytyny (ze słonecznika*), karmel* (cukier*, syrop glukozowy*) 3%, sól 0,6% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Czekolada karmel z solą. Masa kakaowa min. 50%. Żródło błonnika pokarmowego. Odpowiedni dla wegan. Bezglutenowy.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 2297 kJ/ 551 kcal
Tłuszcz: 35,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 24,0 g
Węglowodany: 51,0 g
w tym cukry: 42,0 g
Błonnik: 6,6 g
Białko: 3,8 g
Sól: 0,67 g
INFORMACJE ALERGENNE
Może zawierać mleko (łącznie z laktozą), soję, orzeszki ziemne i inne orzechy
UWAGA
Dopuszcza się nieznaczne różnice pomiędzy poszczególnymi partiami wynikające z naturalnego pochodzenia produktu.
ZALECANE WARUNI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.