SKŁADNIKI
bezwodny tłuszcz mleczny* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Masło Ghee, czyli inaczej zwane masło klarowane powstaje poprzez długotrwałe, powolne podrzewanie. W wyniku tego procesu powstaje czysty tłuszcz mleczny bez zawartości wody i białka mlecznego. Masło Ghee idealnie nadaje się do głębokiego smażenia i pieczenia, a także do gotowania.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 3677 kJ/878 kcal
Tłuszcz: 99 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 70 g
Węglowodany: 0,4 g
w tym cukry: 0 g
Białko: 0,1 g
Sól: < 0,01 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze do 25 °C. Chronić przed bezpośrednim działaniem promeni słonecznych.
Ewentualna zmiana konsystencji produktu nie świadczy o jego złej jakości.