SKŁADNIKI
ziarno niebieskiej kukurydzy*, masło shea*, sól (*certyfikowany składnik ekologiczny)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Włóż rozchyloną torebkę do kuchenki mikrofalowej umieszczając ją spodem do góry. Ustaw kuchenkę mikrofalową na maksimum, na 2-4 minuty, w zależności od mocy kuchenki. Przybliżone czasy: 800 W przez 2-3 minuty, 600 W przez 3-4 minuty. Posłuchaj odgłosu pękających ziaren – gdy będzie łyszalny w odstępach 1-2 sekund, kukurydza jest gotowa.
UWAGI
W zależności od posiadanej kuchenki mikrofalowej, jeśli duża ilość ziaren nie popękała, następną torebkę podgrzewaj kilka sekund dłużej.
Ostożnie: produkt jest gorący, otwieraj torebkę ostrożnie ciągnąc po przzekątnej za rogi.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 2011 kJ/482 kcal
Tłuszcz: 25,4 g;
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 10,48 g;
Węglowodany: 48,7 g;
w tym cukry: 0,47 g;
Błonnik: 12,5 g
Białko: 8,4 g;
Sól: 0,785 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu.