SKŁADNIKI
otręby owsiane* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczne otręby owsiane, to produkt powstający przy przemiale owsa na mąkę owsianą. W skład otrąb wchodzi w głównej mierze zewnętrzna, najbardziej wartościowa warstwa ziarna, tj. okrywa owocowo – nasienna. Otręby są doskonałym źródłem błonnika. Polecamy jako dodatek do porannej kaszki śniadaniowej oraz jako panierkę do kotletów, dodatek do ciast, pasztetów warzywnych, chleba, sosów. Otręby przed spożyciem zalecamy poddać krótkotrwałej obróbce cieplnej.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1517 kJ / 361 kcal
Tłuszcz – 7,7 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,7 g
Węglowodany – 46 g,
w tym cukry – 1,3 g
Błonnik – 18 g
Białko – 18 g
Sól – 0 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać alergeny: orzeszki ziemne, orzechy, sezam, soję.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.