SKŁADNIKI
amarantus* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczny amarantus jest jedną z najstarszych i najbardziej pożywnych roślin (pseudozbóż) uprawianych na świecie. Doskonały do porannej owsianki, do pieczenia chleba, ciast, zup i dań zbożowych.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
uprzednio wypłukane na gęstym sicie ziarno amarantusa gotujemy w proporcji 1:2 (1 porcja amarantusa na 2 porcje wody) ok. 20 min.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1692 kJ / 401 kcal
Tłuszcz – 6,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 1,5 g
Węglowodany – 66 g
w tym cukry – 1,7 g
Białko – 15 g
Sól – 0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.