SKŁADNIKI
skrobia kukurydziana*, naturalny aromat śmietankowy, kurkuma mielona* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Produkt bezglutenowy. Budyń można przygotować także przy użyciu różnych typów mleka (np. owczego, koziego) oraz napojów (np. sojowego, ryżowego).
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Z ½ l zimnego mleka (1,5% tłuszczu) odlać ½ szklanki. Do pozostałego mleka dodać 2 łyżki cukru (ok. 40 g) i pozostawić do zagotowania.
Do ½ szklanki mleka wsypać zawartość torebki i dobrze wymieszać. Do gotującego się mleka wlać rozrobiony z mlekiem budyń, mieszając do zgęstnienia.
Gotowy budyń jest przeznaczony do szybkiego spożycia.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g PRODUKTU PRZED PRZYGOTOWANIEM
Wartość energetyczna: 1501 kJ / 353 kcal;
Tłuszcz: <0,5 g;
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g;
Węglowodany: 87 g
w tym cukry: <0,5 g;
Białko: <0,5 g;
Sól: 0,02 g;
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu. Chronić przed słońcem.