SKŁADNIKI
migdały* (57%), olej palmowy*, mąka migdałowa* (8%), cukier trzcinowy Cristallino*, cukier trzcinowy Rapadura*, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Krem z migdałów doskonale komponuje się z pieczywem, deserami, nadaje się również do wypieków.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 2760 kJ / 667 kcal
Tłuszcz – 58 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 16 g
Węglowodany – 16 g
w tym cukry – 12 g
Błonnik – 8,7 g
Białko – 17 g
Sól – 0,16 g
Witamina E – 16 mg (133%**)
Witamina B2 – 0,6 mg (43%**)
Wapń – 241 mg (30%**)
Magnez – 162 mg (43%**)
Żelazo – 4,1 mg (29%**)
(**Dzienna Referencyjna Wartość Spożycia)
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, łubin, mleko (łącznie z laktozą)